Wat is het verschil tussen prematuur en dysmatuur

Artikel 2 van 11

Wat is het verschil tussen premature en dysmature baby’s.

Prematuur

Gemiddeld duurt een zwangerschap 40 weken. Wordt een kindje geboren tussen de 37 en 40 weken, dan is de baby ” op tijd ” geboren. In Nederland wordt 7 tot 8% van de kindjes te vroeg geboren.
In Nederland hanteert men een ondergrens op 24/25 weken om het kindje in leven te houden. Het kindje moet dan nog in de couveuse tot het volgroeid is. Kindjes geboren vanaf week 24 tot week 37 noemt men prematuren. Wanneer een zwangerschap spontaan voor de 22week wordt afgebroken noemt men dit een miskraam.

Een geboortegewicht van minder dan 2500 gram wordt aangeduid als ” laag “, een geboortegewicht van minder dan 1500 gram wordt aangeduid als ” erg laag “.

De huid van een premature baby is dun, je kunt soms de bloedvaten door de huide heen zien. Omdat de spieren en zenuwen nog niet volgroeid zijn, zien ze er slap uit. Sommige baby’s hebben vaak nog donshaar (lanugo) over hun hele lijfje. Ook is de verhouding wat anders dan bij een ” op tijd ” geboorte, het hoofd is groter in verhouding tot het lijfje. Daarom wordt er vaak een mutsje geadviseerd om te verkomen dat de baby teveel afkoelt.

Onze premature babykleding vindt u hier

Dysmatuur

Dysmaturiteit of te wel intra-uteriene groeivertraging betekent dat een kindje geboren wordt met een te laag geboortegewicht in verhouding tot de zwangerschapsduur. Dysmature kinderen zijn vaak mager en hebben een relatief groot hoofd. Dysmatuur hoeft geen vroeggeboorte te zijn, maar kan ook samengaan met een voldragen zwangerschap. Een dysmatuur kindje kan zich zelf maar moeilijk warm houden. Omdat ze vaak weinig vet hebben en niet zoveel energie kan het zijn dat ze nog even in de couveuse moeten worden verzorgd. De temperatuur wordt daarbij goed in de gaten gehouden. Een dysmatuur kindje zal de eerste 6 maanden na de geboorte snel groeien, maar blijven vaak toch wat kleiner voor hun leeftijd.

Bij tweeling zwangerschappen komt dysmaturiteit vaak voor.

Omdat er toch veel vraag blijkt te zijn naar premature kleding vanaf maatje 38 zijn wij deze in eigen atelier gaan maken. Premature kleding voor baby’s dit nog even in de couveuse moeten liggen en ieni mini baby’s waar maatje 50 nog te groot is. Met het maken van deze kleine babkleding houden we rekening wat wel en niet in een couveuse mag. Overslag hemdjes zonder drukkers en knopen, comfortabele kleertjes met weinig naden, zachte soepele stoffen en garens, extra zacht klittenband en vooral kleertjes die gemakkelijk aan en uit kunnen om de baby zo weinig mogelijk te belasten. Onze speciale premature babykleding vindt u hier.

Waar koop je de fijnste prematuurkleding, natuurlijk bij Janskes.

In onze collectie premature babykleding vindt u o.a. prematuur rompertjes, prematuur jurkjes, prematuur truitjes, prematuur overslagshirtjes, prematuur shirtjes, prematuur hemdjes, prematuur setjes, prematuur mutsjes, prematuur broekjes en prematuur jasjes voor buiten

© 2022 - 2024 Janskes | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel