Welke premature babykleding?

Een baby die te vroeg is geboren, noemen we ook wel een premature baby (geboren tussen week 27 en 37 van de zwangerschap) of een dysmature baby (een baby met een te laag geboorte gewicht). Premature baby’s hebben weinig babyvet en hun huidje kan er wat rood en glanzig uitzien. Daarom is het belangrijk om voor vroeggeboren baby’s kleding te gebruiken die van zachte stoffen zijn gemaakt en geen scherpe naden hebben. Ook is het belangrijk om het kindje zo min mogelijk te belasten met het uit- en aankleden.  Daarom maken wij in ons eigen atelier shirtjes, jurkjes, hemdjes die goed open kunnen en waarbij het kledingstuk niet over het hoofdje heen hoeft en je kindje zodoende niet teveel wordt belast.

Wanneer je baby stabiel is mag het kleertjes aan, je kunt dan het beste beginnen met een rompertje of een hemdje. Dat ziet er niet alleen wat vrolijker uit, de monitordraadjes en slangetjes kunnen gemakkelijk langs alle zijden van deze kleding geleid worden.

Ook is het te adviseren om een mutsje te gebruiken omdat het hoofje snel afkoelt. Wij maken mutjes die er niet alleen leuk uitzien, maar zonder dikke boorden of naden.

Bij Janskes vindt u ook prematuur jasjes vanaf maatje 38, wel zo handig als je kindje mee mag naar huis.

Onze premature babykleding vindt u hier.